Tehtävä 1
Jodix® on tarkoitettu ehkäisemään radioaktiivista jodia sisältävän laskeuman vaikutusta kilpirauhaseen. Lääkitys käynnistetään vain viranomaisen kehotuksesta. Laskeuma tilanteessa 2-vuotiaan lapsen kerta-annos on ¼tablettia. Kuinka monta milligrammaa lapsi saa vaikuttavaa ainetta, kun Jodix:n vahvuus on 130 mg?
mg
 
Tehtävä 2
Lääkärin kirjoittamassa reseptissä lukee lääkkeen perässä N:o XXXV. Kuinka monta tablettia lääkäri on määrännyt?
tbl
 
Tehtävä 3
Metotreksaatin annostus voidaan määrittää ihopinta-alan mukaan. Lääkäri on määrännyt Metotreksaattia 12 mg/m² kerran viikossa. Lasket potilaan ihopinta-alaksi 1,25 m². Kuinka monta millilitraa annat viikossa, kun käytössäsi on Trexan® 25 mg/ml?
ml
 
Tehtävä 4
Kuinka monta litraa tarvitset 1-prosenttista hopeanitraatti-liuosta, jos haluat valmistaa jalkakylpyä varten 8 litraa laimeaa hopeanitraatti-liuosta? Laimennussuhde on 1:100.
l
 
Tehtävä 5
Miten kirjoitat roomalaisin numeroin 57
 
Tehtävä 6
Lääkäri on määrännyt potilaalle Solomet® 64 mg/vrk. Kuinka monta tablettia potilas saa vuorokaudessa, kun käytössäsi olevan Solomet:n vahvuus on 16 mg?
tbl
 
Tehtävä 7
6 grammasta Cetavlon® -jauhetta on valmistettu 150 grammaa liuosta. Mikä on liuoksen vahvuus prosentteina?
%
 
Tehtävä 8
Potilaalle on määrätty pahoinvointiin DHBP:tä 0,75 mg iv. Lääkkeen vahvuus on 2,5 mg/ml. Kuinka monta millilitraa lääkettä annat potilaalle?
ml
 
Tehtävä 9
Potilaalle on määrätty pahoinvointiin DHBP:tä 0,75 mg iv. Lääkkeen vahvuus on 2,5 mg/ml. Kuinka monta millilitraa lääkettä annat potilaalle?
ml
 
Tehtävä 10
Potilaan lääkekortissa on määräys Ibuxin® 400 mg 1+1+2. Kuinka monta tablettia potilas saa vuorokaudessa?
tbl