Tehtävä 1
Lääkäri on määrännyt ärtyneen paksusuolen hoitoon Librax® tabletteja 1 x 4 XL. Kuinka moneksi päiväksi lääkkeet riittävät?
päiväksi
 
Tehtävä 2
Zinacef® -antibiootin vahvuus on 1,5 g/50 ml. 16 kg painavalle pojalle on määrätty antibioottia 210 mg/kg/vrk jaettuna kolmeen annokseen. Kuinka monta millilitraa annat kerralla? Vastaa yhden desimaalin tarkkuudella pyöristyssääntöjen mukaan.
ml
 
Tehtävä 3
Tabletin vahvuus on 0.1 g. Montako milligrammaa vaikuttavaa ainetta on kolmessa tabletissa?
mg
 
Tehtävä 4
Lääkäri on määrännyt potilaalle kivuliaiden lihasspasmien hoitoon Sirdalud® 4mg 1x3 ja ennen nukkumaan menoa vielä ylimääräisen 2mg annoksen. Kuinka monta milligrammaa vaikuttavaa ainetta potilas saa vuorokaudessa?
mg
 
Tehtävä 5
Lääkäri on määrännyt lapsen Herpes simplex - infektion hoitoon Asikloviiria 250 mg/m². i.v, 8. tunnin välein. 2-vuotias tyttö painaa 13 kg ja pituutta on kertynyt 86 cm. Lasket tytön ihopinta-alaksi 0,54 m². Kuinka monta millilitraa kerta-annos on, kun Asikloviirin vahvuus on 5 mg/ml.
ml
 
Tehtävä 6
Lääkäri on määrännyt kapseleita 42 kappaletta. Miten ilmoitat luvun roomalaisin numeroin?
 
Tehtävä 7
Lääkäri on määrännyt kapseleita 42 kappaletta. Miten ilmoitat luvun roomalaisin numeroin?
 
Tehtävä 8
Solu-Cortef® pullo sisältää 500mg hydrokortisonia 4ml:ssa liuosta. Potilaalle on määrätty annettavaksi 75mg. Kuinka monta millilitraa annat?
ml
 
Tehtävä 9
Kuinka monta millilitraa aquaa on lisättävä 100 grammaan 10-prosenttista liuosta, jotta saataisiin 5-prosenttista liuosta?
ml
 
Tehtävä 10
Morphin® - kipulääkkeen vahvuus on 2 %. Paljonko annostelet, kun potilas saa 6mg?
ml